Miért telepítsek öntözőrendszert?

Szerző: admin | 2020-01-29 09:22

Miért telepítsek öntözőrendszert?

Röviden pénzt, időt, és energiát takaríthat meg, míg kertje szebb lesz, mint valaha! Részltesen pedig cikkünkből kiderü.

Az öntőrendszer telepítése legpraktikusabb kora tavaszi, őszi időpontokban, de a köztes időszakban is szakemberek által profin kivitelezhető. Melyek az öntözőrendszer előnyei? Kezdjük:

Mi az automata öntözőrendszer?
Az automata öntözőrendszer a talajfelszín alá leásott vízcsőrendszer, amely a kert adottságainak megfelelően zónákra van felosztva, és szórófejek vannak rácsatlakoztatva a megfelelő helyeken.

A víz a szelepek vezérlésével jut el a zónákba. A szelepeket elektromos vezérlőegység nyitja, és zárja el.

A zónákon lévő szórófejek a víznyomás hatására emelkednek ki a felszínre, és a beállításuknak, valamint a beprogramozott időnek megfelelően öntöznek. Az eső és fagyérzékelő kikapcsolja a vezérlőegységet, ha esőt vagy fagyot érzékel, és újra indítja, amikor az szükséges.

Mi az automata öntözőrendszer célja?

A kertünk növényzetének alapvető szükségletének a kielégítése automata módon, azaz a felhasználó állandó felügyelete nélkül. Az automata öntözőrendszer célja, hogy a természetes csapadékhiányban fellépő vízhiányt pótolja a kertünkben. Mindezt úgy, hogy a pótolt öntözővizet a legegyenletesebben tudja a kívánt helyre eljuttatni, és a növényzetnek legideálisabban.

Az automata öntözőrendszer célja tehát összefoglalható a hatékonyságában. Azaz időt, illetve szabadidőt biztosít a tulajdonosának úgy, hogy a kertjében lévő legidőigényesebb munkát végzi el, a legkevesebb vízfelhasználás mellett.

Az időnk, az energiánk, és a pénzünk okos megtakarítására, hatékony felhasználására mostanában nagy szükség mutatkozik!

Miért jó, ha van automata öntözőrendszerem?

Képzelje el, hogy egy fárasztó nyári hétköznap után, nem a kikapcsolódás és a pihenés várja, hanem a kertben a locsolás.

Most képzelje el, hogy ugyanezen a nyári hétköznapon hazaér a munkájából, és a gyönyörű kertje fogadja, és a pihenés.
Sok tízezer embernek ez valóság, hiszen van a kertjükben automata öntözőrendszer! Csatlakozzon Ön is az ápolt, varázslatos kerttulajdonosok körébe, a kényelem, a praktikusság jegyében, spóroljon az idővel az energiával és természeti kincsünkkel, a vízzel! Telepítsen Ön is automata öntözőrendszert! Tehát:

Az automata öntözőrendszer általános előnyei:

Gondtalanul nyaralhat.
Nincs szükség rá, hogy a szomszédot vagy a családja egy tagját kérje meg, hogy öntözze a kertjét. Az öntözőrendszer nem igényel semmilyen felügyeletet.

Bármely ismert öntözési megoldás töredékét fogyasztja.
Tehát nagyon gazdaságos. Pontosan oda és pontosan annyit öntöz, ahova és amennyit kell.

Éjszaka is öntözhet.
Amikor a legkisebb a párolgási veszteség, ami napközben akár 50%-a is lehet, és amikor növényeink a tápanyagfelszívással foglalatoskodnak.

Páratlanul szép kertet eredményez.
Gondolkodott már azon, hogy az a kert az utcában miért olyan szép? Szinte biztos, hogy van öntözőrendszere. Az állandó időben mindig ismétlődő öntözővízhez a növények hamar hozzászoknak, és teljes energiájukat a szépítkezésbe tudják fektetni.

Egészségesebb környezetet teremt.
Nem kell még a saját kertjében is a port nyelnie. Az öntöző porlasztott vízcseppjei megkötik a port és a polleneket a levegőben, ezért igen közkedvelt az allergiások és az egészségüket óvók körében is.

Befektetés.
Nem csak a szép környezetbe és az egészségbe befektetés az öntöző, de az ingatlana értékét is növeli. Ha az anyagi részét nézzük, akkor rövidtávú befektetés. Hamar képes visszahozni az árát.

Röviden pénzt, időt, és energiát takaríthat meg, míg kertje szebb lesz, mint valaha!

Hogyan válasszak öntözőrendszert?

Az ideális szempontok szerint. Meg fogja látni, hogy ezek pusztán ésszerű szempontok és kölcsönhatásban vannak egymással.

Ár-érték alapján
Ez a legfontosabb tényező. Habár ma inkább az ár dominál, nem árt tudni, hogy mit kapunk a pénzünkért. Képzelje el, mi történik, ha a nyaralás alatt leáll az öntöző, vagy még rosszabb! Nem áll le amikor kellene?!

Kérem, ügyeljen erre a pontra. Ez nem jelenti azt, hogy drágának kell lennie ahhoz, hogy jó legyen. Annyit jelent csupán, hogy a minőség és az ár ésszerű arányban legyen a választott öntözőrendszernél.

Műszaki tartalom alapján
Az alacsony minőségű, öntözőrendszerek műszaki tartalma SOHA SEM MAGAS! Az ilyen öntözőrendszerek fennmaradnak a rostán. Itt még van valami, amivel jó, ha tisztában van. Léteznek olyan termékek is, amiket nem kifejezetten a kertek és parkok öntözésére tervezték. Minőségük magas, de nem kerti öntözőrendszerek.

Hogyan válasszak úgy, hogy ne fizessek rá?
Úgy, hogy következetesen alkalmazza a fent leírtakat.

Hiába ajánlja önnek a "szomszéd Józsi", vagy a nagy bevásárlóáruhát saját barkácsolással olcsón az öntözőrendszert…

…ha Önnek később problémája lesz, és fütyülni fog rá, vagy nem lesz elérhető,

…ha nem igazán érti a dolgát, és amikor szükség van rá, akkor nem fog tudni segíteni,

…ha Ön nem elégedett, és szeretné visszakapni a pénzét, akkor a képébe röhög.

Persze vannak olyanok, akiknek csak az ár számít. Velük gyakran előfordul, hogy később az olcsóságra többszörösen ráfizetnek, mert a fenti problémák egyikével, vagy mindegyikével szembesülnek.

De a legtöbb embernek nem csak az ár, hanem az ár – érték arány számít.

Nekik szép kertjük és gondtalan pihenésük lesz.

Kerszépítők

Kertszépítés, kertépítés és gondozás mesterfokon! Korrekt árak, gyors és precíz szakmai munka! A fő működési terület Budapest - Budai részen, kiemelten Óbuda és környéke és a II. kerület, vállalunk továbbá munkákat Óbudával szomszédos kerületekben, településeken.

Professzionális gépek, megbízható és szakember gárda, akik nem csak magas szinten értenek hozzá, de igény szerint angol nyelven is beszélnek az ügyfeleinkkel. Keresse a budai kertek mestereit elérhetőségeinken.

Kertszépítők. Kertgondozás Kertépítés ,- Budán
Tel: +36 70 567 3122 ; e-mail: matay.kert@gmail.com